Eddig már több mint 120 budapesti és vidéki szálloda csatlakozott az MSZÉSZ budapesti olimpiát támogató kampányához.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége azt javasolja a fővárosban és a többi tervezett vidéki helyszínen – így Balatonon, Debrecenben, Győrben, Miskolcon, Szegeden, Székesfehérváron, Veszprémben és azok 10 kilométeres körzetében – levő szállodáknak, hogy a maximális szobakapacitás biztosításával támogassák Budapest pályázatát a 2024. évi Nyári Olimpiai és Paralimpiai Játékok megrendezésére – olvasható a Turizmus Online-on.

Az MSZÉSZ meggyőződése, hogy amennyiben Budapest megnyerné a 2024. évi Olimpiai Játékok rendezési jogát, az Magyarország turizmusának fejlődését nagyban segítené.

Mint írják, a 2024. évi Nyári Olimpiai Játékokat megelőző években országunk, Budapest ismertségét erősítenék, imázsát javítanák a nemzetközi médiában az olimpia előkészítésével kapcsolatos hírek. Magyarországon a korábbiaknál nagyobb számban rendeznének konferenciákat, kongresszusokat, egyéb eseményeket.

A 8 év múlva sorra kerülő Nyári Olimpiai és Paralimpiai Játékok mintegy 4-5 hetes időszakában rendkívüli turisztikai kereslet mutatkozna Budapest, a vidéki helyszínek iránt, amiből minden szolgáltató profitálna, a szállodákban telt ház lenne, magas árakkal párosulva.

Mindez új munkahelyeket is teremtene. Budapest pályázatát a Budapest 2024 Nonprofit Zrt. készíti el, nyújtja be a Nemzetközi Olimpia Bizottság részére 2016 őszén. A sikeres pályázat elengedhetetlen feltétele a NOB által megkívánt szállodai kapacitás biztosítása. A Budapest 2024 Nonprofit Zrt. az MSZÉSZ szakértőinek bevonásával készítette el a magyarországi szállodákkal a szükséges szobakapacitás lekötésére vonatkozó szerződéseket.

Az MSZÉSZ-nek az a véleménye, hogy ez a szerződés úgy a megrendelő, mint a hazai hotelek tulajdonosai, üzemeltetői számára nagyon kedvező kondíciókat tartalmaz minden szempontból, beleértve az árakat, a fizetési-, és lemondási feltételeket is.

Az MSZÉSZ közbenjárásával a szerződéseket már több, mint 120 budapesti és vidéki szálloda aláírta. Közöttük a hazai szállodavállalatok – Accent Hotels, Accor Hotels, Continental Group, Danubius Hotels, Hunguest Hotels, Mellow Mood Hotels, ZeinaHotels Group – melyek minden általuk üzemeltetett, s érintett szállodára szerződtek.