Az utóbbi években látványos növekedésnek indult a magánfogászatok kínálatát, illetve az esztétikai fogászati kezeléseket igénybe vevők száma. A páciensek ma már nemcsak az alapvető fogászati problémáik kezelésére fordulnak orvoshoz, hanem szép és egészséges mosolyuk megőrzése érdekében is. Az alábbiakban bemutatjuk az elmúlt évek leggyakrabban elvégzett beavatkozásait.

Fogpótlás

A fogpótlás az egyik leggyakoribb fogászati kezelés, amely segít helyreállítani a hiányzó fogakat. Ma már a legfejlettebb módszerek közé tartozik a fog implantátum beültetése. A fogászati implantátum tulajdonképpen egy mesterséges foggyökér, amelyet a fogorvos a fogüregbe helyez, majd a fogpótlás rögzítése következik. Előnye, hogy az eredmény rendkívül tartós, új fogunk pedig természetesen illeszkedik a fogsorunkba. 

Fogkőeltávolítás

A fogkőeltávolítás elengedhetetlen része az általános szájápolásnak. Ha nem törődünk vele legalább évente (de lehetőleg félévente), komoly fogínygyulladást és ínyvérzést is okozhat. Ez a kezelés teljesen fájdalommentes, a fogorvos ultrahangos tisztítóeszköz segítségével szabadítja meg fogainkat a lerakódott lepedéktől, megőrizve ezzel a fogak egészségét.

Gyökérkezelés

Gyökérkezelésre akkor van szükség, amikor a gyulladás (általában elhanyagolt fogszuvasodás következményeként) a fogbelet is károsította. Ilyenkor a fogorvos eltávolítja a fertőzött szöveteket, majd kitisztítja és lezárja a gyökércsatornát. A lezárást szolgáló rész a gyökértömés, aminek célja a további problémák megelőzése. 

Fogszabályozás

A fogszabályozás nem csak esztétikai kérdés, hanem javítja az állkapocs működését és megakadályozza olyan problémák kialakulását, mint a fogkopás és a rágóizom fájdalom. A modern fogszabályozó eszközök hatékonyan és kényelmesen korrigálják a fogak helyzetét, és egyre inkább elfogadottak a felnőttek körében is.

Fogfehérítés

A fogfehérítés egy népszerű esztétikai kezelés, amely segít eltávolítani a fogak elszíneződéseit, mint például a kávé vagy a dohányzás miatt megjelenő sárga árnyalatokat. A fogászatok kínálatában elérhető kezelések már biztonságosak és hatékonyak. A páciensek rövid időn belül látványos eredménnyel és magabiztosabb mosollyal távozhatnak.

Ezek a legnépszerűbb fogászati kezelések, amelyeket a páciensek gyakran választanak az egészséges fogakért és a vonzó mosolyért. Legyen szó fogpótlásról, fogkő eltávolításról, gyökérkezelésről, fogszabályozásról vagy fogfehérítésről, a modern fogászati technológiák és eljárások lehetővé teszik, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb megoldást.