Három és fél kilométernyi sztrádát, tíz kilométernyi autóutat, négy hidat is meg kell építenie annak a vállalkozónak, aki elnyeri az Autóipari Próbapálya Zala Kft. közbeszerzési felhívását.

A közbeszerzési értesítőben megjelent felhívásban a megrendelő részletezi, milyen feladatokat kell elvégezni a szerződés keretében, összesen nettó több mint 14,8 milliárd forintért – írja a Magyar Idők.

Ezek közé tartozik a handling pálya építése, amelyen a járművek kezelését próbálhatják ki, az offroad pálya, az országúti szakasz, a fékezőfelület, az okos városi környezet.

Létre kell hozni 10,3 kilométernyi 2×1 és 3,6 kilométernyi 2×2 sávos utat új nyomvonalon, párhuzamos és keresztező szervizúthálózattal.

Ezekhez kapcsolódik négy új híd, hat körforgalmi csomópont építése, 45 000 köbméter bitumenes kötőanyagú pályaszerkezeti réteg terítése, valamint 11 400 négyzetméter kőburkolat építése.

Legkésőbb jövő nyártól már használhatják az autógyártók a zalaegerszegi járműipari tesztpálya első ütemeként elkészülő ovál pályát, amelynek átmérője 300 méter.