A Tom Tom társaság közzétette azon városok listáját, ahol a tavalyi statisztikai adatok alapján a legnagyobb problémák vannak a bedugult utakkal. A 215 várost tartalmazó lista éllovasa Mexikóváros, napi 59 perces bedugulással.

A közlekedési index szerint a szlovákiai városok közül Pozsonyban a legnagyobb csúcsforgalom – a hét minden napján. A reggeli csúcsforgalom növekedése 54  százalékos, a délutánié 53 százalékos – írja a hirek.sk.

A tavalyi statisztikák szerint összesen öt napot töltöttek a pozsonyi kocsisorokban. A legforgalmasabb nap 2016. november 16-a, egy szerdai nap volt. Általában azonban a reggeli csúcsforgalom keddenként a legmagasabb (61 százalék), majd a szerda, hétfő és csütörtök következik. Általában pénteken a legátjárhatóbbak az utak (kevesebb mint 40 százalék). A délutáni csúcsforgalom viszont pénteken a legrosszabb.

Világviszonylatban a lista élén Mexikóváros található, ahol a sofőrök dugóban naponta csaknem egy órát (59 perc) töltenek, ami évente 227 órát jelent (9,5 nap). A második helyen Bangkok (Thaiföld) szerepel, majd Jakarta (Indonézia), Csungking (Kína), Lodž (Lengyelország), Bukarest (Románia), Isztambul (Törökország), Csengtu (Kína), Rio de Janeiro (Brazília) és Tainan (Taiwan) következik. 

Nem túl kedvező helyen végeztek a brit települések, az első 100 helyen 11 brit város található. A három leginkább megterhelt város Belfast, Edinburgh és London. Ettől több város csak Kínából került az első 100 hely valamelyikére.

Az európai városok közül az első tíz között van a lengyelországi Lodž városa, ahol a sofőrök átlagban 46 percet (7,5 nap egy évben) várakoznak a kocsisorokban. A 2. helyen Bukarest (Románia) van, a várost Moszkva (Oroszország), Belfast (Nagy-Britannia), Dublin (Írország), Palermo (Olaszország), Szentpétervár (Oroszország), Edinburgh (Nagy-Britannia), London (Nagy-Britannia) és Marseille (Franciaország) követi.