Az EU–Törökország kapcsolatok és a menekültválság helyzetének megvitatásával kezd a héten a nyári szünet után az Európai Parlament, miközben Martin Schulz elnök Recep Tayyip Erdoğan török elnökkel találkozik Ankarában. Napirendre kerül az EU–Kanada kereskedelmi megállapodás, a dízelbotrány kapcsán vizsgálódó bizottság pedig Günter Verheugen volt uniós biztost fogja kérdezni.

EU–Törökország kapcsolatok

A törökországi helyzetről és az ország Szíriát fenyegető lépéseiről vitázik a külügyi szakbizottság kedden. Martin Schulz EP-elnök csütörtökön találkozik Erdoğan török elnökkel Ankarában.

Az állampolgári jogi szakbizottság szerdán vitatja meg a migrációs válságra vonatkozó legújabb jogszabályjavaslatokat.

EU–Kanada kereskedelem

Az EU és Kanada közötti szabadkereskedelmi egyezményről (CETA) vitáznak az EP-képviselők a kereskedelmi szakbizottságban. Ahhoz, hogy az egyezmény életbe léphessen, azt a parlamentnek is jóvá kell hagynia.

Károsanyag-kibocsátás

Az autók károsanyag-kibocsátását mérő tesztekről kérdezi az EP vizsgálóbizottsága Günter Verheugen volt uniós biztost kedden.

2017-es uniós költségvetés

A héten szavaznak a szakbizottságok az unió jövő évi költségvetésének tervezetéhez benyújtott módosító javaslataikról. Ezeket a költségvetési szakbizottság rendszerezi, majd várhatóan az október végi plenáris ülésen szavaz róla az EP.