Szerdán és csütörtökön plenáris ülés lesz Brüsszelben, ahol az EP-képviselők többek között vitáznak az energiaunióról és szavaznak a mezőgazdaságban használt biztonságosabb növényvédő szerek bevezetéséről.

Az európai parlamenti hét elnevezésű konferencián az EP-képviselők és a nemzeti parlamentek, köztük Magyarország képviselői egyeztetnek a fontosabb költségvetési, foglalkoztatási és gazdasági kérdésekben.

Az energiaunióról vitáznak a szerdai brüsszeli plenáris ülésen az EP-képviselők Maros Sefcovic uniós biztossal. A plenárison téma lesz még a biztonságosabb növényvédő szerek bevezetése (az EP-képviselők csütörtökön szavaznak álláspontjukról), valamint a Grúziának nyújtandó vízummentesség is.

A rövid plenáris mellett szakbizottsági ülések is lesznek a héten. A környezetvédelmi szakbizottság kedden szavaz a javaslatról, amely elérhetővé tenné a gyógyszereket mindenki számára, hiszen a gyógyszerárak növekedése miatt vannak, akik nem jutnak hozzá a megfelelő orvossághoz.

A külügyi és a környezetvédelmi szakbizottság a klímaváltozás káros hatásait megszenvedő sarkvidékek védelméről szóló javaslatról szavaz kedden.