Megkezdődött az asztalfoglalás az október 12. és 18. közötti 9. Étterem Hétre, melynek keretében a résztvevő több mint 100 felső- és középkategóriás budapesti és vidéki étterem kedvezményes áron kínál minőségű vacsora- és ebédmenüt.

A vendégek három fogásos ebéd- vagy vacsoramenüt fogyaszthatnak 3300 forintos áron, az úgynevezett prémium menüt pedig 4900 forintért (vannak éttermek, amelyek négy vagy öt fogást is kínálnak). A prémium menük különleges minőségét több kiváló fémjelzi. Eddig csaknem 120 étterem csatlakozott a programhoz, köztük olyanok is, amelyek Michelin-ajánlással rendelkeznek.

Kiss Zoltán, a szervező DiningCity.com munkatársa a program szerdai budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy idén újdonságként több kiválasztott étteremben egyedi borajánlattal, egy Disznókő Tokaji Kései Szüretből készült borkoktéllal várják a vendégeket.

A programban résztvevő éttermekben limitáltak a helyek, hogy mindenki számára biztosíthassák a legmagasabb minőségű ellátást. Foglalni kizárólag online, a www.etteremhet.hu oldalon lehet. A foglalásról a vendégek e-mailben kapnak értesítést. (Érdemes igyekezni, már több étteremben elfogytak a helyek.)

A tavaszi Országos Étterem Héten a szervezők tájékoztatása szerint több mint 23 ezren foglaltak helyet, és ebédeltek, illetve vacsoráztak kedvezményes áron.