A fizetett távollét mellett kiemelkedően fontos a nők számára, hogy kikkel dolgozhatnak együtt – derül ki egy felmérésből.

A modern vállalatok – különösen a nagy technológiai cégek – mindinkább igyekeznek megfelelni a női munkavállalók igényeinek, minden tőlük telhetőt megtenni azért, hogy magukhoz csábítsák és megtartsák a tehetségeket – írja a computerworld.hu.

Olyan juttatásokkal igyekeznek vonzóvá tenni magukat, mint például az irodai masszázs és manikűr, a gyerekekkel együtt utazás lehetősége, üzemi nőgyógyász, nőknek szánt termékek a mosdóban és terhes anyáknak kínált kedvezmények.

Bár a női munkavállalók nagyra értékelik a nekik nyújtott speciális juttatásokat, érdekes módon mégsem elsősorban ezek alapján döntenek arról, hogy elfogadják-e egy vállalat állásajánlatát, vagy maradjanak-e továbbra is az adott cégnél – derül ki a női munkavállalókra szakosodott InHerSight portál friss kutatásából. 15 ezer nőt kérdeztek meg arról, hogy melyek azok az igazán fontos szempontok, amelyek alapján álláskereséskor döntenek.

A legfontosabb elvárás a női munkavállalók részéről a fizetett távollét (a megkérdezettek 90 százaléka jelölte be ezt a lehetőséget).

A nők 81 százaléka tarja fontosnak, hogy rugalmas munkaidőben dolgozhasson. Elsősorban olyan munkaadókat keresnek, amelyek lehetővé teszik, hogy maguk alakítsák ki időbeosztásukat, s így sikeresebben meg tudnak felelni mind a munkahelyi, mind a magánéletbeli követelményeknek.

Nagyon fontosnak tartják a megfelelő fizetést. A válaszadók 89 százaléka jelölte be ezt a lehetőséget. A vállalatoknak időről időre meg kell vizsgálniuk javadalmazási rendszerüket annak biztosítása érdekében, hogy az ugyanolyan felelősséget vállaló és tapasztalatokkal rendelkező férfiak és nők ugyanakkora összegű fizetést kapjanak.

A nők olyan munkatársakra vágynak, akik tisztelettudóak, nincsenek előítéleteik, jó szakemberek és hatékonyan lehet velük együttműködni. A vállalati kommunikáció és munkakörnyezet minősége szintén óriási hatással van arra, hogy a női munkavállalók miképpen éreznek munkatársaikkal szemben. A válaszadók külön is megemlítették, hogy a férfiak által erősen dominált vállalati kultúra taszító a számukra.