A magyarok többsége még mindig szállodai szobákban alszik legszívesebb, ha nyaralni utazik.

A magyar nyaralók közül a legtöbben európai célpontokat választanak (45 százalék), hiszen ezek nagy része egyszerűen elérhető és a pénztárcájuk is ezt teszi lehetővé – derül ki a GKI Digital és a Bónusz Brigád közös kutatásából.

Belföldet is sokan jelölték meg úti célként (38százalék). Jellemzően a gyerekesek inkább belföldet, míg a gyerek nélkül utazni indulók külföldi nyaralásban gondolkoznak – írja a turizmus.com.

A válaszadók 91 százalékánál a megfelelő ár-érték arány dönt az úti cél kiválasztásakor. 71 százalékuk a szálloda elhelyezkedését tekinti elsődleges szempontnak.

A legtöbben már hónapokkal a kikapcsolódás előtt elkezdik a szervezési feladatokat, legyen szó a szállás foglalásáról, vagy épp a kapcsolódó programok megszervezéséről.

A szállodák vezetik a sort, legtöbben itt foglalnak szállást (63 százalék), második legnépszerűbb az apartman (59 százalék). A kisgyerekesek körében azonban ez utóbbi a legnépszerűbb Középiskolás gyerekkel utazók számára a panzió a legnépszerűbb szállástípus.