2 milliárd dollár hitelt kap az Uber, amely megalapozza, hogy tőzsdére lépjen a világ egyik legnagyobb startup vállalkozása.

A taxisok rémeként emlegetett amerikai Uber három banktól (Morgan Stanley, Deutsche Bank és Goldman Sachs) 2 milliárd dolláros hitelhez jut. A cég hónapok óta hat-hét bankot szondázott, piaci elemzők korábban azt jósolták, hogy a közösségi taxis vállalkozás maximum 1 milliárd dollárra számíthat. A szakértők tévedése után nem lennénk meglepve, ha az Uber nem várna azzal, hogy csak jövőre lép tőzsdére.

Az Uber sokak által pokolba kívánt hódító útja megállíthatatlannak tűnik. A vállalkozás jelenleg 58 ország 311 városában nyújt szolgáltatást, így Budapesten is. A klasszikus utas szállításon kívül New Yorkban, Los Angelesben, Chicagóban, Torontóban és Barcelonában már a gasztro bizniszben, ételek házhoz fuvarozásával is jelen van az UberEats.

Az Ubert 2009-ben alapították, 2014-ben piaci értékét 41 milliárd dollárra taksálták.

Budapesten 2014 novembere óta találkozhatunk Uber taxikkal, a hivatásosak tíz napja a belvárosban demonstráltak ellenük, a kormány beavatkozását követelve.