A Central European Railway (CER) magyar magán vasúttársaság 2019-ben az első öt hónapban 2,3 millió tonna árut szállított, ez a teljesítmény az idén is dinamikus, kétszámjegyű növekedéssel biztat az év egészére.

A Central European Railway (CER) tizenöt évvel ezelőtt alakult magyar magántulajdonnal vasúti árufuvarozásra, elsősorban speciális áruk, köztük veszélyes, túlsúlyos, túlméretezett áruk szállítására.

A CER holding mintegy 150 munkavállalót foglalkoztat. Magyarországon kívül vállalattal rendelkezik Szlovákiában, amelynek vasúttevékenységi jogosultsága kiterjed Csehországra is, ezen kívül Romániában és Horvátországban irodát működtet. A CER kezdetben bérelt járművekkel dolgozott, majd az utóbbi időben saját vontatókapacitást épített ki.

Kukely Márton, a CER Holding vezérigazgatója elmondta, a holding – amelynek a magyar vállalaton kívül tagja a cseh, a szlovák, a román és a horvát érdekeltségük – 2018-ban 4 millió tonna árut fuvarozott, árbevétele mintegy 7 milliárd forint volt, 1,99 milliárd forinttal nőtt egy év alatt. Az adózás előtti eredmény 300 millió forintot tett ki. A vezérigazgató jelezte, hogy a múlt évi eredményben már megjelenik a magyar vállalat mellett a növekvő többi érdekeltség is.

A CER pozícióját erősíti, hogy a holdingon belüli részlegek nem versenyeznek, hanem egymás munkáját kiegészítik, ezt támogatja a Magyarországon használt informatikai rendszerük kiterjesztése a többi egységre is – mutatott rá Kukely Márton.

(Forrás: MTI, fotó: CER)