A K&H Biztosító tavaly 4,5 milliárd forint adózás utáni nyereséget ért el, ami éves összevetésben 57 százalékos emelkedés – mondta Nik Vincke, a K&H Biztosító vezérigazgatója.

Vincke azon a sajtótájékoztatón számolt be az emelkedésről, amelyen a K&H Bankkal közösen bemutatták a biztosító múlt évi teljesítményét is. Az eseményen a vezérigazgató azt is elmondta: tavaly éves összehasonlításban a bevételek 18 százalékkal nőttek, míg a költségek a hatékonyabb működésnek köszönhetően mindössze 3 százalékkal emelkedtek.

Kifejtette, hogy a bevételek növekedése a minden üzletágra kiterjedő dinamikus bővülésnek köszönhető, a legnagyobb mértékű növekedés pedig a bankfiókokon és közvetítőkön keresztüli értékesítésben volt megfigyelhető.

“A nem-életbiztosítási üzletág díjbevétele elérte a 36,7 milliárd forintot, ami 13 százalékos emelkedés az elmúlt évhez képest, a díjbevétel növekedése mögött elsősorban a gépjármű felelősségbiztosítás bővülése áll”

-mondta Nik Vincke.

Hozzáfűzte, hogy az életbiztosítási üzletágat erőteljes üzleti bővülés jellemezte, a „tisztán” kockázati termékek esetében a növekedés éves szinten 15 százalékos volt.

A vezérigazgató kiemelte, hogy a K&H egy teljesen digitális lakásbiztosítási folyamatot vezetett be, melynek révén az ügyfelek mindössze három kérdés megválaszolásával már kaphatnak is árajánlatot.

Végezetül pedig közölte, hogy stabilizálódott a biztosító piaci részesedése, a nem-életbiztosítási díjbevételeket nézve tavaly a harmadik negyedév végén 6,7 százalékos volt a piaci hányaduk, az életbiztosítási díjtartalékokat tekintve pedig 5,5 százalékos a piaci részesedésük.

(NT)