A legjobb kórházak az Eperjes és Zsolna megyében, a legrosszabbak a Nyitrai és a Nagyszombati megyében vannak. Ezt a Dôvera magán biztosítótársaság ügyfelei gondolják, akiket tavaly valamelyik szlovákiai kórházban gyógykezeltek.

A felmérésbe több mint 7000 ügyfél kapcsolódott be. A felmérés eredményeiről Martin Kultan, a Dôvera vezérigazgatója tájékoztatott – írja a hirek.sk.

Az egyetemi kórházak közül a páciensek leginkább a Besztercebányai Gyermekkórházzal és rendelőintézettel elégedettek, legkevésbé a Pozsonyi Gyermek Egyetemi Kórház és Rendelőintézet nyerte el a betegek bizalmát. Az általános kórházak kategóriájában a Kassa-sacai kórház Rt., az első magánkórház végzett a legjobb helyen, a legrosszabb értékelést a Nagykürtösi Általános Kórház és Rendelőintézet kapta.

A Dôvera 11. alkalommal készítette el a kórházak páciensek által összeállított ranglistáját. A biztosító ügyfelei a legkevésbé az ún. szállodai szolgáltatásokkal elégedettek, leginkább az orvosok és nővérek gondoskodása nyerte el tetszésüket.

Az egészségügyi intézményeket iskolai érdemjegyekkel (1-től 5-ig) értékelték. Az összes kórház átlaga 1,64,  ez a tavalyi évhez képest (1,66) mérsékelt javulást jelent. A nőknek voltak magasabb igényeik az értékelés során, leginkább a tisztaság értékelésekor. „A kórházi gyógykezelést kritikusabb szemmel nézték az ifjabb páciensek” – tájékoztatott Kultan.