A vártnál kisebb mértékben, de így is több száz forinttal drágul a UPC-sek tévés előfizetése ősztől amiatt, hogy az RTL Klub és a TV2 elkezdett pénzt szedni a csatornáiért.

Megállapodott a UPC Magyarország az RTL Klubbal és a TV2-vel a csatornáknak fizetendő programdíjak mértékéről. A két tévétársaság július 1-től szedhet díjat műsoraiért, az RTL Klub eredetileg előfizetőnként havi 373 forintot kért, míg a TV2 368 forintra tartott igényt. A két cég tehát összességében 741 forintot kért, amelyet a tévékkel folytatott tárgyalások eredményeként a UPC-nek végül sikerült 370 forintra lealkudnia – derül ki a társaság közleményéből.

Ugyan a programdíjat a UPC-nek július elsejétől kell megfizetnie, ezt azonban visszamenőlegesen nem hárítja át a fogyasztókra, az ezzel járó korábbi költségnövekedést a kábelszolgáltató vállalja magára. A továbbiakban azonban ez az előfizetőket terheli, a két csatornáért fizetendő 370 forintos programdíj az ügyfelek írásos értesítését követően, a következő havi számlájukban, legkorábban szeptember végén jelentkezik majd először. A mostani áremelés a UPC hűségidős előfizetőit azonban nem érinti, amennyiben a későbbiekben érintené, arról az ügyfeleket időben tájékoztatja a társaság – tették hozzá az MTI kérdésére.

Öröm az ürömben, hogy a díjemeléssel együtt bővül a műsorkínálat: a Film+ és a Sorozat+ csatornák műsorait szeptembertől nem csupán a Digital Gold, hanem a Digital Bronze díjcsomag előfizetői is élvezhetik. Ezen kívül a Film+, a Cool és az RTL II csatornák már HD minőségben is elérhetők. Augusztusban a Digital Gold előfizetők számára bevezették a TV2-csoporthoz tartozó Spíler TV-t és annak HD verzióját is, valamint az Izaura TV és a Zenebutik csatornák is elérhetőek a Digital Bronze és a Digital Gold csomagokban. 

A médiacsoport új életmód csatornája szeptember 5-én FEM3 néven indul, amely a Digital Gold csomag részeként lesz elérhető. Ezzel egy időben a Digital Bronze és a Digital Gold előfizetők egyaránt élvezhetik a PRIME, a TV2-csoport prémium műsorokat felvonultató általános szórakoztató csatornájának műsorait is.