Immár az ország több pontján is kapható a titkos családi recept alapján készülő Fradi-kolbász.

Idén nyáron indult útjára a megújult Fradi-kolbász értékesítése, melyet az ízig-vérig Fradista Püski László családi vállalkozásában, a Püski Manufaktúrában készítenek. Az édesapjától örökölt családi recept alapján dolgozó szakember közgazdász és politológus végzettsége segítségével irányítja vállalkozását, amellyel kapcsolatban nem mindenben értett egyet édesapjával – olvasható a fradi.hu-n.

„A marketinggel kapcsolatban voltak nézeteltéréseink, mert ő úgy tartotta, hogy a minőség eladja önmagát” – mondta a kolbászkészítő. 

Kezdetben három különböző Fradi-kolbásszal készül a Püski Manufaktúra. A Fradi III-as kolbászban fele-fele arányban oszlik meg az erős és a csemegepaprika, az igazán erős kolbászban, a Fradi V-ös jelzésűben 90 százalék az erős paprika aránya. A klasszikus csemege kolbászba, A Fradi I-esbe is jutott 10 százaléknyi az erősből, növelve a fűszerezettség élményét.

A magas minőségű termelői alapanyagokból készülő Fradi-kolbász glutén-, laktóz- és nitritmentes, amely tulajdonságok a Püski-féle tradicionális békési receptúrával kiegészülve hazánk egyik legjobb minőségű hústermékét eredményezik.

A kolbászt meg lehet venni többek között a budapesti Nagycsarnokban, de a  felvidéki Léva Hungaricumok boltja kínálatát is bővíti.