Megemelte az igényelhető támogatás összegét a kormány a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) két felhívásában.

A „Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása” (GINOP-5.2.7-17) és az „Álláskeresők vállalkozóvá válásának támogatása” (GINOP-5.1.10-17) felhívásokban a minimális támogatás összege 2 millió forintról 3 millióra, a maximális támogatásé pedig 3 millió forintról 5 millió forintra emelkedett – tájékoztatott a kormány a hivatalos pályázati portálon.

Mindkét felhívásra 2018. március 30-tól 2019. május 31-ig lehet jelentkezni.

„Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása”

A 2017 tavaszán megjelent felhívás keretösszege 16 milliárd forint, „a program célja a Magyarország kevésbé fejlett régióinak területén új egyéni vagy mikrovállalkozás indítását tervező, vállalkozói szemlélettel rendelkező, 18–30 év közötti fiatalok felkészítése saját vállalkozásuk indítására, üzleti tervük kialakításához nyújtott ismeret- és készségfejlesztéssel, valamint vissza nem térítendő források támogatásával a jóváhagyott üzleti terv alapján indított vállalkozásuk tőketámogatásához”.

További részletek itt olvashatók.

„Álláskeresők vállalkozóvá válásának támogatása”

A program célja Magyarország kevésbé fejlett régióinak területén új egyéni, vagy mikro-vállalkozás indítását tervező, vállalkozói szemlélettel rendelkező, 30 év feletti álláskeresők felkészítése saját vállalkozásuk indítására, üzleti tervük kialakításához nyújtott ismeret- és készségfejlesztéssel, a jóváhagyott üzleti terv alapján indított vállalkozásuk tőketámogatásával.

További részletek itt olvashatók.

A forrást mindkét felhívás esetében az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.