A magyar tulajdonú Qualitative Production Gépipari és Kereskedelmi Zrt. 6,2 milliárd forint beruházással bővíti győri fémmegmunkáló és összeszerelő üzemét. A társaság a beruházás eredményeként 120 új munkahelyet hoz létre.

A kormány 1,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ad a beruházáshoz, a fejlesztéssel a Qualitative Production az utolsó lépését teszi meg afelé, hogy elsőkörös autóipari beszállítóvá váljon az Audinál – mondta sajtótájékoztatón Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Bogisich Ferenc, a Qualitative Production vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a 25 évvel ezelőtt alapított társaság folyamatosan fejlődött, fejlesztették infrastruktúrájukat, techológiájukat.

A vállalat közölte, hogy a társaság a harmadik üzemcsarnokát építi Győrben, a hatezer négyzetméteres csarnok zöldmezős beruházásban készül, az ipar 4.0 koncepció szellemében tervezett technológiával szerelik fel. A kapacitásnövelő fejlesztés befejezésével a teljes termelőterületük meghaladja majd a 12 ezer négyzetmétert. (MTI)

Fotó: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Bogisich Ferenc, a Qualitative Production vezérigazgatója