Az ELMŰ-ÉMÁSZ az extrém hideg időjárásra tekintettel 2018. február 27. és március 4. között kikapcsolási moratóriumot hirdet az ÉMÁSZ szolgáltatási területén.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat sárga riasztást adott ki az extrém hideg miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyékre. Az érkező hideghullámra felkészülve, a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan az ELMŰ-ÉMÁSZ az extrém hideg időjárásra való tekintettel önként vállalt kikapcsolási moratóriumot jelent be, és ennek keretében 2018. február 27. és március 4. között elhalasztja a tartós számlatartozások miatti kikapcsolásokat.

Az önként vállalt kikapcsolás-felfüggesztés az áramfogyasztásban érintett lakossági ügyfelekre érvényes, és az ÉMÁSZ szolgáltatási területére vonatkozik (Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyék).

A moratórium értelmében a tartós számlafizetési gonddal küzdő családok helyzetének segítése céljából az ELMŰ-ÉMÁSZ nem kapcsolja ki a 60 napot meghaladó tartozást felhalmozó lakossági ügyfeleinél az áramszolgáltatást, annak érdekében, hogy az extrém hideg időjárási viszonyok közepette minden ügyfele számára biztosított legyen az energiaellátás.

A kikapcsolási eljárás felfüggesztése mindazon lakossági ügyfelekre érvényes, akik az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt.-vel (egyetemes szolgáltató) állnak szerződéses viszonyban. (Az önkéntes vállalás más energiakereskedőkkel szerződött, illetve nem lakossági ügyfelekre nem vonatkozik.)