Elfogadta a felszámoló a pápai húsipari cégcsoportra beérkezett két ajánlat körül az egyiket, a TANO Commerce Kft. lett a nyertes 1,134 milliárd forintos ajánlatával – jelentette be a felszámolást végző Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft.

A Pápai Hús csoport cégei (Pápai Hús Élelmiszer-feldolgozó és Értékesítő Kft., Pápai Vagyonhasznosító Kft., Pápa-Ser Kft.) vagyonának értékesítésére meghirdetett eljárásra két pályázat érkezett.

Ezek közül az egyiket érvénytelennek nyilvánították, mert a 200 millió forintot ajánló pályázó nem igazolta az ajánlati biztosítékon felül fennmaradó nettó vételi ajánlata szerinti fedezet rendelkezésre állását. A másik pályázó érvényes ajánlatát a felszámoló elfogadta.

A közlemény szerint a nyertes pályázó ajánlatában vállalta, hogy az 1,134 milliárd forintos vételárat a szerződéskötést követő harminc napon belüli megfizeti, és folytatja a Pápai Hús csoport tevékenységét. A vevő legalább 2018. december 31-ig fenntart 650 munkahelyet, vállalja továbbá a termelési volumen növelését, a nemzetközi értékesítési piacok visszaszerzését és növelését, technológiai fejlesztést, a vertikális integráció fenntartását.

A felszámoló szerint a TANO Commerce Kft. ajánlatának elfogadása biztosítja a törvényben előírtak teljesülését: azt, hogy működő üzemként kerüljön új tulajdonba a vagyon.

A húsipari cégcsoport tulajdonosi jogait gyakorló pápai önkormányzat tavaly novemberben döntött arról, hogy „a társaságokat fenyegető fizetésképtelenségi helyzetre tekintettel” felszámolási eljárást indít a Pápai Vagyonhasznosító és Értékesítő Kft., valamint a Pápai Hús Kft. esetében. (MTI)