A Wizz Air légitársaság két új szaúd-arábiai járatot indított Budapestről. Rijád és Dzsidda városába január 9. óta hetente kétszer indulnak járatok a fővárosból.

Ausztriából és Olaszországból már 2022 végén elindította gépeit a Wizz Air ebbe a két városba, ezt követte most a budapesti járatok indítása. A Budapestről elérhető két új járat illeszkedik annak a huszonhárom új útvonalnak a sorába, amelyekkel a Wizz Air tervei szerint egymillió utast szállít az év során Szaúd-Arábiába.

A légitársaság növekvő jelenlétével támogatja Szaúd-Arábia Vision 30 programját, amelynek célkitűzése, hogy megháromszorozza az ország felé irányuló utasforgalmat.

Budapestről a két új útvonallal együtt már tíz közel-keleti célállomásra repül a Wizz Air – emelte ki Robert Carey, a Wizz Air elnöke.

A Wizz Air legutóbb közzétett adatai szerint 2023-as pénzügyi éve 2022. szeptemberrel zárult első fél évében utasforgalma 26,5 millióra emelkedett az előző év azonos időszakában mért 12,5 millióról, a kihasználtsági mutató 75,3 százalékról 86,9 százalékra nőtt.

(Forrás: MTI, fotó: Wizz Air)