A NAV pénzügyőrei megakadályozták, hogy 22 tonna, állati takarmányként felhasználható burgonyát élelmiszerként értékesítsenek. A krumplit a kormányhivatal munkatársai megsemmisítették.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei az elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszer (ekáer) adatai alapján ellenőriztek egy Újfehértóra érkező lengyel burgonyaszállítmányt – derül ki a NAV közleményéből. A társaság takarmány krumpli értékesítésével foglalkozik, de ehhez nem volt engedélye és az eladásokat sem tudták bizonylatokkal igazolni.

Az ügyvezető azt sem tudta megmondani, hogy az elmúlt hónapban bejelentett mintegy 160 tonna takarmányburgonyát hogyan adták el. A telephelyen talált csomagolóanyagok és címkék alapján felmerült a gyanú, hogy a takarmányként beszerzett burgonyát a későbbiekben fogyasztási burgonyaként adják el.

A kormányhivatal helyszínre érkező munkatársai az áru nyomon követhetősége, valamint a takarmányok esetében is kötelező jelölés hiánya miatt a 22 tonna burgonyát lefoglalták és megsemmisítették – közölte a NAV. (MTI)