Új projektjéhez Magyarországon is létrehoz telephelyet a Siemens, amely a Valeoval közösen gyárt majd elektromos motorokat hibrid, valamint tisztán elektromos meghajtású autókhoz.

Elektromos és hibrid autók motorjait fogja gyártani a Siemens német villamosgép-ipari konszern és az autóalkatrészeket gyártó francia Valeo egy közös vállalkozás keretében – jelentették be a cégek közös közleményükben. A vállalkozásnak Magyarországon is lesz telephelye.

A 2016 végén működésbe lépő Siemens-Valeo közös vállalkozás központjának a németországi Erlangen ad majd helyet, telephelyei pedig Magyarországon, Franciaországban, Norvégiában, Lengyelországban és Kínában lesznek. A közleményben nem hozták nyilvánosságra a projekt részleteit.

A közös vállalat, amely a Valeo 200 fős magasfeszültségű elektronikai részlegét és a Siemens 500 fős elektromos autókkal foglalkozó részlegét kapcsolja majd össze, többek között magasfeszültségű motorokat és töltőket fog fejleszteni és eladni. A projektet még jóvá kell hagynia a kartellellenes hatóságoknak. (MTI)