Pályázatot írt ki több mint két tucat balatoni vitorlására az MKB Bank. A több mint két tucat, a balatonfüredi kikötőben horgonyzó hajókért a pénzintézet összesen 60 millió forintot szeretne kapni.

Eladja a balatonfüredi kikötőben horgonyzó vitorlásait, köztük egy Kék Szalagon is indult hajóját a 2014-ben államitulajdonba került MKB Bank, a kikiáltási ár 60 millió forint plusz áfa a 27 vitorlásra – írja a Világgazdaság szerdai számában újságban megjelent hirdetésre hivatkozva. (Képünkön a balatonfüredi kikötő látható.)

A lap szerint az ajánlatokat június 17-ig kell benyújtani és június 23-án eredményt hirdethetnek. A kiárusítás oka a lap szerint az, hogy a június végéig privatizálandó MKB Bank reorganizációjának egyik feltétele a szigorú költségcsökkentési program végrehajtása. Ennek keretében a bank értékesítette balatonfüredi oktatási és szabadidőközpontját is két hónapja.

A legértékesebb hajónak a lapnak nyilatkozó szakértők a Krajcár nevű, 1999-2000-ben épített 70-es Balatoni Cirkálót tartják, amely 15 millió forint körüli összegért kelhet el. A legtöbb MKB-s hajó reális ára 1,5-4 millió forint között mozoghat szakértők szerint.