Cargo City Handling Building néven 16 ezer négyzetméteres logisztikai csarnok épül a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér mellett. A kivitelező a Merkbau Építőipari és Kereskedelmi Kft.

Az épületben több ezer négyzetméternyi tárolókapacitás, számos kamiondokkoló, illetve szociális- és kiszolgáló helyiségek kapnak helyet. A csarnok környezetében mintegy 30 ezer négyzetméteren építenek térburkolatot és végeznek környezetrendezést.

Knáb János, a Merkbau ügyvezetője a Magyar Építőknek elmondta, hogy a reptér területén a TNT Express számára sikeresen kivitelezett logisztikai csarnok volt az, ami jelen beruházás esetében is a cégre irányította a figyelmet. A munkát meghívásos tenderben nyerték el.

Bár a feladat most hasonló, anyagi vonzatát tekintve ez egy közel négyszer akkora projekt, mint a TNT csarnok volt, s egyben ez a Merkbau történetének eddigi legnagyobb volumenű munkája.

A csarnok vasbeton szerkezetére már megkötötték a megállapodást a gyártó céggel.

Még az idén látványos előrehaladás lesz az építési területen. A Cargo City Handling Building átadása jövő ősszel várható.