Együttműködési megállapodást írt alá dr. Parragh László a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke és dr. Szente István, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) főigazgatója a gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. törvény 11. §-nak értelmében.

A megállapodás célja, hogy az NFH által megküldött adatok a területi és az országos kamara honlapján közzétételre kerüljenek, ezzel elősegítve a tisztességes kereskedelmi gyakorlatot továbbá a fogyasztók valamint a kis- és nagykereskedők megfelelő tájékoztatását.

A megállapodás alapján az NFH vállalja, hogy adatot szolgáltat a fogyasztóvédelmi hatóság pozitív  listának minősülő nyilvántartásában szereplő vállalkozásokról, egyéni vállalkozókról valamint a hatósági eljárásban az NFH jogsértés miatt 500 000 forintot meghaladó mértékű bírság kiszabásával jogerősen elmarasztalt gazdálkodó szervezetekről.

A szolgáltatott adatokat az MKIK a gazdasági kamarákról szóló törvény előírásai alapján adatbázisban, nyilvánosan tárolja.

A határozatlan időre szóló megállapodás keretében az MKIK vállalja, hogy kezdeményezi a Kormányhivatalokkal történő együttműködési megállapodások megkötését a gazdasági kamarákról szóló törvényben rögzített megállapodási kötelezettség hatékony gyakorlati alkalmazhatósága érdekében.

Az együttműködési megállapodás a csatolt fájlban olvasható.