Megtartotta hétfőn idei utolsó küldöttgyűlését a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK), ahol együttműködési megállapodást írtak alá a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal.

A fórumon megvitatták a 2017-es szakmai programot, és elfogadták a jövő évi költségvetést is. A küldöttgyűlés felmentette Szatmáryné Jähl Angélát a kereskedelmi tagozat elnöki tisztségéből.

Együttműködési megállapodást kötött utolsó idei küldöttgyűlésén a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara. A megállapodást a NAV négy területi igazgatóságának igazgatói (NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatósága, NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatósága, NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága, NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatósága) és Kiss Zoltán, a BKIK elnöke írták alá. A megállapodás célja, hogy hozzájáruljon a főváros és Pest megye területén működő mikro-, kis- és középvállalkozások, valamint az adó- és vámigazgatóságok közötti hatékonyabb és eredményesebb együttműködéshez, illetve a vállalkozások jogkövető magatartásának elősegítéséhez.

A küldöttgyűlés személyi kérdésekről is határozott. Így a jelenlévő küldöttek megerősítették Keszthelyi Péternek, a BKIK Tagcsoport Elnökök Kollégiuma elnökének az elnökségi tagságát. Felmentette ugyanakkor a küldöttgyűlés Szatmáryné Jähl Angélát a BKIK kereskedelmi tagozatának elnökségi tisztségéből, emellett a küldöttek döntése alapján megszűnik a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarában, valamint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarában betöltött küldötti pozíciója, és a kereskedelmi tagozat V. osztályában fennálló elnökségi tagsága is.

A fórumon elfogadták a BKIK 2016. évi – I-III. negyedévi – gazdálkodásáról szóló tájékoztatót, valamint a kamara 2017. évi költségvetésére és a szakmai programjára vonatkozó előterjesztést is.

Az elfogadott szakmai program részletesen tárgyalja a tagozatok és osztályok jövő évi feladatait, megvalósítandó célkitűzéseit. A szakmai program részeként megtárgyalták és elfogadták a küldöttek a BKIK PR-Marketing Osztályának a jövő évi feladatait is: ezek közé tartozik a teljes körű arculatváltás, a féléves gyakoriságú imázskutatás a kamara tevékenységének jobb mérhetősége érdekében.