Együttműködési megállapodást írt alá csütörtökön a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) és a Londoni Kereskedelmi és Iparkamara.

A kereskedelem-fejlesztés, a gazdasági együttműködés és az üzleti kapcsolatok erősítését célzó egyezményt Colin Stanbridge, a Londoni Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és Krisán László, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke írta alá.

Soha nem szégyen tanulni, a jó gyakorlatokat át kell venni a jól működő kamaráktól, fővárosoktól, emiatt is stratégiai jelentőségű a két kamara közötti megállapodás – hangsúlyozta a KamaraOnline-nak Krisán László az aláírást követően. A BKIK egy hónapja, első kelet-közép-európai kamaraként csatlakozott a 11 európai nagyváros kamaráit összefogó AEMC (Alliance of European Metropolitan Chambers) szövetséghez, amelynek tagjai Athén, Barcelona, Berlin, Brüsszel, Dublin, Frankfurt, London, Madrid, Párizs és Torino kamarái – számolt be az elnök, aki szerint egy „ilyen csapathoz mindenképpen előnyös csatlakozni”. London a brexittől függetlenül megkerülhetetlen pont marad az európai gazdaságban – tette hozzá.

A BKIK négy fő területen kívánja segíteni a vállalkozókat: a tőkéhez való hozzáférés megkönnyítésével, a piachoz jutás támogatásával, a tudás átadásával és a vállalkozói környezet javításával, a bürokrácia csökkentésével. A nemzetközi megállapodások esetében azt tartják szem előtt, hogy a fenti négyből legalább három területen előrelépés történjen – mondta el Krisán László.

Képünkön Krisán László és Colin Stanbridge.