Egyszerűsödött idén a már foglalkoztatási jogviszonyban álló, megváltozott munkaképességű emberek ellátásainak igénylése – mondta a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára a Facebook-oldalán közzétett videóban.

Fülöp Attila közölte, rokkantsági és rehabilitációs ellátást ma már úgy is lehet igényelni, hogy valakinek munkaviszonya van közben.

„Ez egyszerűsítést jelent a munkaadónak, adminisztrációs egyszerűsítést, és természetesen egyszerűsítést és többlettámogatási lehetőséget magának a megváltozott munkaképességű személynek” – tette hozzá.

Az államtitkár hangsúlyozta: nemzetgazdasági érdek, hogy minél kevesebb adminisztráció mellett minél többen dolgozhassanak. A megváltozott munkaképességűek célcsoportjában pedig kiemelt cél és feladat, hogy mindenkinek adjanak munkát, aki tud és akar dolgozni. Ez a szabály is ehhez segít hozzá – jelentette ki.

Fülöp Attila szólt arról, hogy ma a megváltozott munkaképességűek csaknem 50 százaléka dolgozik. Ez tíz évvel ezelőtt még csupán 18 százalék volt – mondta. Az államtitkár kiemelte: továbbra is olyan intézkedéseket szeretnének hozni, amelyekkel támogatni tudják a fogyatékossággal élő tartósan beteg emberek megélhetését, munkába állását és ellátásainak könnyű igénylését.

(Forrás: MTI, fotó: Vajda János)