A relaxációs hétvégéket, a víz¬közeli élményeket keresték a látogatók leginkább a székelyföldi ajánlatok közül a bukaresti Romexpón február 16–19. között megszervezett nemzetközi turisztikai vásáron.

A vásáron Kovászna, Hargita és Maros megye turisztikai egyesületei megújult arculattal vettek részt – írja a Krónika.

Nem csak szórólappal reklámozták a térséget, hanem a látogatók gyógyvizet kóstolhattak, mézeskalácsot díszíthettek és a bútorfestést is kipróbálhatták.

Jánó Szabolcs, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület igazgatója szerint a látogatók egy része már járt a Székelyföldön, és szívesen visszatérne. Nagy volt a kereslet a húsvéti ajánlatok iránt, több ilyen csomagot kínáltak, lehetett választani a gyógyturizmus, a nemesi, valamint aktív turizmus kínálatból.

„A Hargita megyei standhoz látogatók többségét a nyári programok vonzották. Kevesen keresték az extrém sportokkal kapcsolatos tevékenységeket, inkább a relaxációs hétvégék, a víz közeli élmények, helyi gasztronómia iránt érdeklődtek, tudják, hogy sok itt a borvízforrás, jó a levegő” – osztotta meg tapasztalatait Mezey Zsolt, a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás igazgatója.

Orbán Dénes Albert, a Szo­vátai Turisztikai Információs Központ irodavezetője arra emlékeztetett, hogy Maros megye először vett részt a vásáron, de fontosnak tartják az egységes Székelyföld-brand és kommunikáció használatát. A vásáron 14 ország több mint 250 kiállítója vett részt, több ezer kedvezményes ajánlattal.