Javítaná a munka és magánélet egyensúlyát, egységes szintre emelné a különböző tagállamokban forgalmazott termékek minőségét és visszaszorítaná a munkahelyi zaklatást az Európai Parlament (EP).

Munka és magánélet egyensúlya

Az apákat is 10 napos fizetett szabadság illetné a gyerekeik születése után, valamint rugalmas munkavégzéshez való jogot és gondozói szabadságot is biztosítana az a jelentéstervezet, amelyről szerdán szavaz a foglalkoztatási szakbizottság.

Szexuális zaklatás

A munkahelyen, a közterületeken, valamint a politikai életben történő lelki és szexuális zaklatás visszaszorítását szorgalmazza a javaslat, amelyről kedden szavaz a nőjogi szakbizottság. A jelentés tisztázná az ide vonatkozó szakkifejezések definícióját és a különböző nemi alapú erőszak osztályozását.

Kettős élelmiszer-minőség

Kimutatható különbségeket találtak több, ugyanazon márkanévvel és csomagolással értékesített termék között az EU különböző tagállamaiban. A belső piaci szakbizottság csütörtökön szavaz a probléma orvoslására tett javaslatairól.

Kiberbiztonság

Az okos háztartási gépek informatikai biztonságáról szóló tanúsítványok bevezetését javasolja az ipari szakbizottság, kedden döntenek róla a képviselők. Emellett napirenden lesz az EU kiberbiztonsági ügynöksége, az ENISA szerepének növelése is.

Egységes digitális ügyfélkapu

Az egységes digitális ügyfélkapu bevezetéséről szavaz csütörtökön a belső piaci szakbizottság. A felület célja, hogy az uniós állampolgárok és cégek az egész EU-ban online intézhessenek olyan ügyeket, mint például diákhitel igénylése, gépkocsi regisztrációja, vagy épp tartózkodási igazolás igénylése.