A cégek körében folyamatosan nő a vállalkozók mindennapjait megkönnyítő információs portál, a VALI.hu népszerűsége, a regisztrált felhasználók száma már a hétezret is átlépte – nyilatkozta György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár.

A vállalkozói információs portál célja a társas vállalkozások gyors, hiteles és személyre szabott tájékoztatása a vállalkozásokat leginkább érdeklő ügyekben. Ezen a vállalkozók mindössze három kattintással, testre szabott pályázatokat, államilag támogatott hiteleket, képzéseket és megbízható szakértőket találnak cégük fejlesztéséhez. A honlapon a vállalkozó megismerheti cége nyilvánosan elérhető adatait, tájékozódhat a vállalata besorolásáról, valamint a legfrissebb gazdasági hírekről egyaránt. A személyre szabott lehetőségeken felül az oldal tartalmazza az IFKA Nonprofit Kft. programjait és szolgáltatásait is, így például a Magyar Multi Programot, az Evolúció – Megújuló Vállalkozások Programját, valamint a Zöld Nemzeti Bajnokok és a Modern Mintaüzem Programot.

A felület felhasználóbarát, hasznos segítséget nyújt cégvezetőknek, könyvelőknek és pályázatíróknak egyaránt. Az első kattintással megtekinthetők a kiválasztott cég nyilvánosan elérhető adatai, például árbevétele és üzemi-üzleti eredménye az elmúlt 7 évre visszamenően. A második kattintásra megjelennek a vállalkozás számára elvben igénybe vehető, többségében államilag támogatott szolgáltatások méret, földrajzi elhelyezkedés és tevékenységi kör szerint. A böngészéshez az érdeklődőknek nem szükséges regisztrálni, a cégre szabott lehetőségek pedig egy rövid regisztrációt követően válnak megtekinthetővé.

(Forrás: ITM)