A Kutyabarát Balaton Élménykalauz megújult formában segíti a gazdikat, idén 72 oldalas ingyenes magazin mellékleteként jelenik meg.

A magazinban a kutyatulajdonosok hasznos tartalmat találnak: cikkeket a kulturált és felelős kutyatartásról, interjúkat sztár gazdikkal, kutyás túraútvonalakat a Balaton mentén, s lesz receptrovat, kuponoldal, szállás-, étterem- és programajánló is – írja a Turizmus Online.

Sziládi-Kovács Tibor is, a Kutyabarát.hu és a Kutyabarát Balaton Élménykalauz alapítója szerint ideje még inkább a Balatonban is gondolkodni, mostantól minden adott, hogy egy fantasztikus, közös nyaralást szervezzenek kedvenceikkel együtt.

„Nagyon szimpatikus, hogy a Balatoni Kör szinte minden tagja csatlakozott a Kutyabarát Balaton projekthez, az egyesület tagjai kiemelten képviselik a balatoni régió gasztronómiai, borász és most már kutyabarát kultúráját” – mondta el a balatonlellei sajtótájékoztatón házigazdája Barabás Éva, a Kutyabarát Balaton nagykövete.

Egyre többen keresik fel kutyával a Balatont és környékét, egyre több hely nyitott a kutyások felé és idén már nem csak egy térképen lehet keresgélni a balatoni kutyás szolgáltatásokat, hanem az életmód magazinban számos hasznos információt meg lehet találni.

Sokat változott az elmúlt években a kutyatartók igénye, egyre többen keresnek kutyával is látogatható vendéglátóhelyeket. Számos balatoni vendéglátó- és szálláshely ismeri fel ennek előnyét és hasznát is, így a régió turisztikai fejlődését is nagyban elősegíti a Kutyabarát Balaton kezdeményezés.