Április végén 28 400 külföldi munkavállaló dolgozott Szlovákiában, ami 2015 azonos időszakával összevetve 6600-zal több személyt jelent – derül ki a Munkaügyi, Szociális és Családügyi Központ adataiból.

A Szlovákiában dolgozó románok száma idén április végén csaknem elérte a 6900-at, ami évközi összehasonlításban 1500 személlyel többet jelent. A második helyet a cseh állampolgárságú munkavállalók foglalják el, számuk eléri a 3600 főt, ami a tavalyi év ugyanezen időszakával összevetve 830 fős emelkedést jelent – írja a hirek.sk.

A munkaerőpiaci ranglista harmadik fokát a lengyelek foglalják el. Idén április végén számuk elérte a 3100 főt, amivel az előző év hasonló időszakához képest jelzett időszakban 25-el kevesebben dolgoztak az országban.

Minden harmadik külföldről érkezett munkavállaló Pozsonyban volt alkalmazásban. A főváros öt járásában csaknem 9200 külföldi dolgozott. A sorban a Nagyszombati járás következik, ahol több mint 2400 idegen országból érkezett állampolgár volt alkalmazásban.

A Gölnicbányai járásban csupán 3 idegen állampolgárságú alkalmazottról tudtak.