Idén 4, jövő év végig 24 SPAR áruházban vehetik igénybe a vevők az önkiszolgáló pénztárakat. Az időtakarékos fizetési mód során készpénz mellett Erzsébet-utalvánnyal is lehet fizetni.

Az egyre növekvő vevőforgalom indokolja, hogy a SPAR önkiszolgáló gyorskasszákkal tegye még könnyebbé a vásárlást.

„A SPAR számára kiemelten fontos a fejlesztés, az áruházak folyamatos modernizációja, az esztétikus, praktikus és igényes vásárlói környezet kialakítása, a szolgáltatások kínálatának szélesítése, amelyhez alapvetően hozzátartozik a kényelmes vásárlás elősegítése” – mondta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője.

Szeptember 26-tól az érdi INTERSPAR áruházban 6 önkiszolgáló pénztár működik nagy sikerrel: a vásárlóknak már közel 30 százaléka fizet ezeknél a kasszáknál. A pénztárak kezelőfelülete egyszerű és könnyen áttekinthető. A készpénzes fizetés mellett többféle lehetőséget kínál a vásárolt áruk ellenértékének rendezésére: lehet bankkártyát, SuperShop kártyát, SPAR ajándékkártyát használni, de az Erzsébet-utalványok is beválthatóak.

„Természetesen a hagyományos futószalagos kasszáink is megmaradtak azok számára, akik ezeket részesítik előnyben” – tette hozzá a kommunikációs vezető.

Október 26-tól már Tatabányán, a Szent Borbála úton található SPAR szupermarketben is igénybe vehetik a vásárlók az önkiszolgáló kasszákat.

2017-ben további két SPAR egységben, a megújuló bicskei SPAR szupermarketben és a szintén újranyitó tatabányai INTERSPAR hipermarketben találkozhatnak az önkiszolgáló kasszákkal a vásárlók. Ezekkel az üzletekkel együtt 2018 végéig a tervek szerint összesen 24 áruház – 17 SPAR szupermarket és 7 INTERSPAR hipermarket – önkiszolgáló gyorskasszával történő ellátását oldják meg.

Az idei 23 milliárd forint összértékű beruházásnak köszönhetően országszerte 21 áruház újul meg és 4 új üzlet nyílik, tovább gyarapítva a közel 13 ezer fős dolgozói létszámot, amellyel évek óta az ország egyik legnagyobb foglalkoztatójának számít a vállalat.