A Vodafone Magyarország élő 4G+ hálózatán, egy Samsung Galaxy S9+ készülékkel megközelítette a másodpercenként 1 gigabites letöltési sebességet.

A Vodafone Magyarország februárban jelentette be a 4G+ szolgáltatás bevezetését, amit a szolgáltató a főváros és Tatabánya után a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően az ország egyre több pontján kapcsol be – írja a Computerworld.

A 4G-nél is gyorsabb adatátviteli sebességet nyújtó 4G+ szolgáltatás alapját a Carrier Aggregation technológia adja, amely lehetővé teszi több különálló frekvenciasáv összefogását, jelentősen növelve a letöltési sebesség elméleti maximumát.

A 4G+ alapját adó jelenlegi LTE-advanced szabvány lehetőséget teremt arra, hogy egy technológiával akár 4-4 antennát kezeljen az állomás és a készülék is, megnégyszerezve ezáltal a letöltési sebesség elérhető elméleti maximumát.

A másodpercenként 1 gigabit letöltési sebességgel egy Blu-Ray lemeznyi adatot – 50GB-ot jelent – mindössze ötven másodperc alatt le lehetne tölteni. Az 1Gbps-os sávszélesség akár egy néhány százfős vállalat napi munkájához is elegendő lehet.