Kevin Abosch ír fotóművész burgonyát ábrázoló fotójáért 1,08 millió dollárt fizetett egy üzletember. Kétszer annyit, mint egy Yoko Ono portréért.

Kevin Abosch világhírű portréi általában 500 ezer dollárért találnak gazdára, legalábbis ennyit adtak korábban a Yoko Onót vagy Johnny Deppet ábrázoló képért.

A CNN szerint azonban egy eladásra nem is szánt fotó ezek duplájáért kelt el. A beszámoló szerint egy meg nem nevezett európai üzletembert fogadott vacsorára Abosch párizsi otthonában, s a krumpli ott ragadta meg a figyelmét. A művészi burgonya áráról csak később egyeztek meg, amely 1,08 millió dollár (300 millió forint) volt, ezt az üzletember alkudozás nélkül kifizette.

A burgonyát még 2010-ben fotózta Abosch, és három különböző méretben nagyította ki. Az egyik fotót a szerb kortárs nemzeti múzeumnak ajándékozta, a harmadik kép egyelőre a tulajdonában van.

A „Potato #345” kompozíció a világ 15. legdrágábban értékesített fotója. A rekorder jelen pillanatban a düsseldorfi Andreas Gursky  „Rhein II” című fotója. A Rajna folyót ábrázoló képet 2011-ben a Christie’s árverésén 4 millió 338 ezer 500 dollárért értékesítették.