A Soproni Egyetem 2017. februárjától elindítja a kommunikációs tanácsadó és szóvivő szakot, valamint a szóvivő és kommunikációs szakközgazdász szakot, elsősorban az egészségügyi szakterületekhez kapcsolódóan.

A program célja jól képzett, hatékonyan kommunikáló, az intézmények értékeit, érdekeit, szakmai munkát a különböző a társadalmi csoportok, (ön)kormányzati szervek és hatóságok felé megjeleníteni tudó, a célcsoportok számára fontos információkat közvetlen és közvetett formában (a helyi és országos médiumok segítségével) eljuttatni képes szóvivők képzése.

Olyan specialistákat képeznek, akik képesek lesznek szakmai érdekképviseletek, civil szervezetek külső kommunikációjának tervezésére, koordinálására és megvalósítására, konfliktusaik kezelésére, valamint különböző rendezvényeik megszervezésére.

A vezető oktatók között találjuk többek között G. Németh Györgyöt,  a Benyovszky Orvosi Központ igazgatóját, Győrfi Pált, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatóját, Illés Györgyi színművészt, a Beszédcentrum tulajdonosát és Juhász Juditot, a Művészeti Akadémia szóvivőjét.

A szóvivőképzés két féléves, az előadások helyszíne Budapest. A jelentkezési határidő: január 27.