A Green Holidays biztosítója egyelőre kárelőleget fizetett ki, 50,4 százalékot, a bejelentett károk becsült összege 900 millió forint. Az utazási irodának 500 millió forintig terjedő felelősségbiztosítása volt.

A Green Holidays 500 millió forintig terjedő felelősségbiztosítását az Uniqa biztosító ki fogja kifizetni, kérdés az, hogy milyen körben, és kiknek – fogalmazott Gilyén Ágnes, a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) szóvivője az M1 csatornán. A Green Holidays csődben rendőrségi nyomozás folyik, jogértelmezési problémák vannak. Nehéz kimondani, hogy ez esetben jogi kérdésről van-e szó, vagy bűncselekmény történt, valószínűleg mindkettő fennáll – tette hozzá.

Gilyén Ágnes hangsúlyozta, kormányrendelet határozza meg a fedezetbiztosítás szabályait, a biztosító jogalkalmazó. A kormányrendelet az utazásszervezőkre vonatkozik, a Green Holidays ügyben „beúsztak a képbe” olyan utazásközvetítők, amelyek az első jelek alapján, nem biztos, hogy jogosultak voltak ilyen típusú csomag értékesítésére. (MTI)