Közel egymilliárd forintos beruházással a Scitec Nutrition valamennyi terméke egyedi azonosítót kapott. Egyetlen leolvasással meg lehet tudni, milyen alapanyagokból és mikor készült, hol és mikor raktározták, mi áll a hozzá tartozó laborvizsgálatban.

A sporttáplálék-kiegészítő gyártó és forgalmazó vállalatnál a gyártás során évente mintegy hatezer alapanyag vizsgálatot végeznek, és egyetlen szűrésnél több mint száz paramétert figyelnek. Emellett gyártósori infraanalitikai rendszert is működtetnek: infrasugarakkal átvilágítják az anyagokat, azonnali és pontos képet kapva a termék összetételéről, nedvességtartalmáról, homogenitásáról és minőségéről. Minden mérés eredményét tárolják, a gyártáshoz tartozó adatok 5 évre visszamenőleg ellenőrizhetők.

A Scitec Nutrition jelenleg 90 országba szállít, legjelentősebb piacai Németország, Franciaország és a skandináv országok. A  társaság a nyilvánosan hozzáférhető adatok szerint tavaly 4,9 milliárd forint belföldi és 25 milliárd forint exportárbevételt ért el az előző évi 4,4 milliárd, illetve 26,5 milliárd forint után. Üzemi eredménye tavaly 1,6 milliárd forint volt az előző évi 2 milliárd forint után. A több mint 700 embert foglalkoztató, budapesti központú társaságot 2016-ban vásárolta fel a dél-afrikai tőzsdén jegyzett Ascendis Health, az ügylet értéke 170 millió euró volt. 

A cég korábban a testépítők világában ért el erős pozíciót, majd nyitott az olimpiai sportágak felé is, a magyar olimpiai csapat hivatalos sport-táplálékkiegészítő szállítója, termékeit – amelyek összetételét az antidopping-csoport munkatársai is ellenőrzik – 190 magyar élsportoló fogyasztja három éve. (MTI)