Pereszlényi Alexandra, a Gundel séfje képviseli Magyarországot Frankfurtban az Ifjúsági Szakács Világbajnokságon szeptember 8-án.
A Chaine Egyesület a METRO Gasztroakadémián rendezte a 2017. évi „Competition Jeunes Chefs Rotisseurs” ifjúsági szakácsversenyt, amelyen Pereszlényi Alexandra, a Gundel étterem séfje lett az első.
Ezzel jogot nyert, ő hogy képviselje Magyarországot a szeptember 8-án, Frankfurtban megrendezésre kerülő világbajnokságon.
A séf 1992-ben született Budapesten, elköteleződése a szakácsmesterség iránt a vidéki nagymamák konyhájában, már kisgyermek korában kialakult – írja a Turizmus Online.
A „rossz evő kislányból” mindenki meglepetésére szakács lett. Alexandra fontosnak tartotta, hogy a szakmát a lehető legképzettebb szakemberektől tanulhassa, ezért középiskolai éveit a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskolában töltötte.
Karrierjét a Gundel cégcsoporthoz kötődő Danubius Hotels Group neves tagjánál, a Hilton Budapest szállodában alapozta meg.
2015 óta a Gundel étterem sous chefje, jelenleg egy önálló egység vezetője.