A NAV közzétette a 2015. rendelkező évben a magánszemélyek által érvényesen megjelölt, legalább 100 forintos 1 százalékos szja-felajánlással érintett regisztrált kedvezményezettekről a 2015. szeptember 1-i állapot szerinti listát.

A kimutatásban azon kedvezményezettek tételes adatai szerepelnek a 2015. szeptember 1-i állapot szerint, amelyeket a magánszemélyek érvényesen jelöltek meg a 2014. adóévi (2015. rendelkező évi) szja 1 százalékos rendelkező nyilatkozataikban, és a javukra érvényesen felajánlott összeg eléri vagy meghaladja a 100 forintot.

Amennyiben a kedvezményezett köztartozással rendelkezik, annak erejéig a NAV a kiutalást nem teljesítheti, kizárólag a köztartozásra visszatartott összegen felül maradó rész utalható ki – figyelmeztet a NAV közleménye.

Mind a felajánlók számát, mind a felajánlott összeget tekintve a Magyar Katolikus Egyház az első, amelynek több mint 620 ezren összesen több mint 2,4 milliárd forintot ajánlottak fel. A felajánlott összeg szerinti első 20 kedvezményezettet az alábbi táblázatban soroltuk fel. (A teljes lista elérhető itt.)

Említsük meg az érvényesen támogatottak 25 ezres listájának sereghajtóját is: az egri Dumdumgolyó Lövészegylet Közhasznú Egyesületet egy felajánló kereken 111 forinttal segítette.