Egy listába gyűjtötte a mai magyar kultúra legmeghatározóbb tagjait a klasszikus-, jazz- és világzene, a színház, a képzőművészet, a film és az irodalom világából a Fidelio.

Kult50, A kultúra ötven arca címmel készített összeállítást a magyar művészvilág legmeghatározóbb tagjairól, színészekről, zenészekről, írókról, képzőművészekről és filmesekről Alfölditől Zsótérig a Fidelio szerkesztősége. Az ötven alkotóból álló – rangsor nélküli – ötvenes listát egy szakmai zsűri állította össze részben a művészek életműve illetve az utóbbi időszak eseményei, teljesítménye alapján. A zsűri tagjai voltak: Stuber Andrea, Veiszer Alinda, Winkler Nóra, Fáy Miklós, László Ferenc, Réz András és Zipernovszky Kornél.

„Közel egy éve fogalmazódott meg bennünk e kiadvány gondolata: készítsünk egy keresztmetszeti képet a hazai kultúráról, egy olyan lenyomatot, amit akár évtizedek múlva elővéve, jó képet kapunk 2017 kulturális életéről. Az összeállításnál nagyon nehéz dolgunk volt, és az eredmény szubjektív és nem hiba nélküli, ugyanakkor azt hiszem – és ezt a kiadvány mintegy harminc alkotója nevében is kijelenthetem – jó munkát végeztünk” – mondta Andacs Botond, a Fidelio Media Kft. ügyvezetője​.

„Újságíróként igazi álommunka egy új kiadvány létrehozása, tehetséges emberekről írni, tehetséges embereket látni pedig mindig inspiráló. A KULT50-ben megmutatjuk, hogy milyen sokszínű a magyar kultúra, és milyen sok tehetséges és a munkáját profin végző ember dolgozik benne. Az pedig külön öröm, hogy egy „színpadra” kerülhettek a különböző művészeti területek – színház, zenés színház, tánc, film, irodalom, képzőművészet, zene – remekei. Próbáltunk átfogó – ha nem teljes – képet adni, arról, hogy szerintünk mire érdemes ma oda figyelni, ha kultúráról van szó” – nyilatkozta Molnár Barbara, a Kult50 magazin főszerkesztője, a Fidelio Media Kft. print igazgatója.

„Szenvedélyes kultúrafogyasztóként folyamatosan nyomon követem a hazai művészeti élet történéseit, amelyekről a Fidelio.hu-n naprakészen informálhatjuk az olvasóinkat. A KULT50 kiadvány ennek a kvintesszenciája. Amolyan kulturális gyorstalpaló – aki elolvassa, nemcsak az elmúlt közel másfél év kimagasló művészi teljesítményeivel kerülhet rögtön képbe, de a hazai kulturális élet legégetőbb kérdéseiről is tájékozódhat. A kiadvány izgalmas és komoly munka gyümölcse, bízunk benne, hogy tartalmas időtöltést szerez majd a forgatása” – fogalmazott Várhegyi András, a Fidelio.hu főszerkesztője.