Az átigazolási szezon első hetében 300 millió fontot költöttek a Premier League klubjai. Arra számítanak, hogy az összeg 1 milliárd font fölé kúszhat.

Nagy lelkesedéssel költik a pénzt a Premier League klubjai az egy hete kezdődött nyári átigazolási szezonban. A liga 20 klubja máris elköltött 300 millió fontot (107 milliárd forintot).

Valószínűleg nagy szerepet játszik a költekezésben, hogy a PL három évre összesen 5 milliárd fontos televíziós szerződést kötött. A 2016/17-es szezonra a kluboknak 30-50 millió fontot utal át a labdarúgó szövetség a közvetítési jogokért.

Bár a Manchester United a bajnokságban nem vívta ki a Bajnokok Ligájában való indulás jogát, alaposan megerősítené a csapatát. Szombati hír szerint elvi megállapodás született, hogy a csapathoz igazol a francia válogatottal Euróba-bajnoki döntőt bukó Paul Pogba (a fotón) az olasz Juventustól.

A Sky News úgy tudja, hogy a vételár 100 millió font, amely átigazolás-történeti rekord lenne. Az eddigi csúcsot egy 2013-as tranzakció jelentette. Akkor 85,3 millió fontot fizetett a Real Madrid a Tottenham Hotspurnek a walesi válogatott Garreth Bale-ért.

A Deloitte elemzői az erős első hét után arra számítanak, hogy a tavalyi 870 millió után idén 1 milliárdnál több fontot költhetnek játékosokra a PL-csapatok.