Ha Ön is azok közé tartozik, akiket rettenetesen felbosszantott hétfő és kedden az, hogy már megint nem működik a Facebook és üzenetküldő applikációja, akkor meg kell nyugtassuk: nem a mi készülékünkben van/volt a hiba.

Hanem a Facebookéban. Mark Zuckerbergék ugyanis vasárnap vezették be az üzenetek törlésének lehetőségét a Messengerbe, csakhogy a frissítés – ahogy szinte soha – most sem ment zökkenőmentesen. A Down Detector oldal néhány perc alatt több ezer hibabejelentést regisztrált az üzenetküldő ideiglenes leállásával kapcsolatban hétfőn, de a Facebookon és a Twitteren is sokan panaszkodtak a hiba miatt. Hiába nyomkodtuk az üzenet küldése gombot, nem történt az ég világon semmi és a nekünk címzett üzenetek sem érkeztek meg, csak jóval később.

A globális leállás Európa jelentős messengerező részét érintette hétfőn és kedden, úgy fest, szerdára nagyjából helyreállt a rend. A már említett frissítés egyébként a Remove for Everyone névre hallgat és a felhasználónak páratlan lehetőséget biztosít: tíz percet kap a meggondolatlan üzenetküldő arra, hogy visszavonja, vagy törölje meggondolatlan mondatait, mielőtt azok örökké és végérvényesen beleégnének a sosem felejtő internet memóriájába.

(Fotó: ByTech)