A napokban megindult jogi egyesülési folyamattal egy cégbe olvad össze a Szentkirályi Ásványvíz Kft. és a Kékkúti Ásványvíz Zrt., a két vállalat idén november 1-től Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. néven működik tovább.

A két vállalat még 2015 tavaszán a Central European Mineral Water Holding létrehozásával került közös tulajdonba. Balogh Levente, a CEMW Holding elnöke a közleményben elmondta: a két cég egyesítése közel egy éve zajlik.

A Szentkirályi Ásványvíz Kft. és a Kékkúti Ásványvíz Zrt. az egyesítésének első évében 2015-ben 15 milliárd forintos nettó árbevételt ért el, ami 13 százalékos növekedés. Idén további 10 százalékos bővülést várnak. A holding 2015-ben összesen 360 millió liter ásványvizet értékesített, 14 százalékkal többet, mint egy évvel korábban, és 310 alkalmazottat foglalkoztat.

Az idei termékfejlesztéseket jelentős beruházások támogatják, Kékkúton egy  2,5 millió eurós beruházás után kezdődhet az ízesített termékek gyártása, míg Szentkirályon a vízkezelő technológia újul meg. 

A Central European Mineral Water Holdingot 2015-ben hozta létre a Karlovarské Minerální Vody Group-ot (KMV) tulajdonló olasz Pasquale család, illetve a Szentkirályi Ásványvíz tulajdonosa, Balogh Levente.  A Kékkúti Ásványvíz Zrt. 2015 márciusában, majd azt követően 2015 áprilisában a Szentkirályi Ásványvíz Kft. is a CEMW Holding tulajdonába került.

MTI