„Egészséges munkahelyek – Kezeljük helyesen a veszélyes anyagokat!” című kampányához pályázatot írt ki az Európai Munkavédelmi Ügynökség (EU-OSHA) a Helyes Gyakorlat Díj elnyerésére.

A 14. Egészséges munkahelyek – Helyes Gyakorlat Díjak a munkahelyi biztonságban és egészségvédelem (OSH) területén a 2018-19. évi Egészséges munkahelyek – A veszélyes anyagok helyes kezelése  kampány részei, és azon szervezetek számára nyújtanak elismerést, amelyek aktívan kezelik a veszélyes anyagok jelentette kockázatokat a munkahelyen.

Az Egészséges munkahelyek – Helyes Gyakorlat Díjakat az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség szervezi az uniós tagállamokkal együttműködve, hogy elismerje a munkahelyi biztonsághoz és egészségvédelemhez történő kiemelkedő és innovatív hozzájárulásokat. A díj emellett az európai helyes gyakorlatok megosztásának és népszerűsítésének platformja is egyben.

A 2018-19-es kiadásban a példáknak kifejezetten meg kell mutatniuk a holisztikus megközelítést a munkahelyi biztonság és egészségvédelem kezelése tekintetében, továbbá a veszélyes anyagok felhasználásában és kezelésében történt tényleges javulást, amelyek biztosítják a biztonságos és egészséges munkakörülményeket. A független, háromoldalú zsűri emellett olyan beavatkozásokat keres, amelyek fenntarthatók és átültethetők is egyben.

A jelentkezés módja

Az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség várja minden európai érdekelt szervezet és személy, valamint közvetítő, például szociális partnerek, biztonsági és egészségvédelmi szakemberek, továbbá munkahelyi biztonsági és egészségvédelmi tanácsadók jelentkezését.

A versenyre vonatkozó további információk és a jelentkezési határidő megtekinthetők a Helyes Gyakorlatok Díj szórólapon .

A jelentkezési formanyomtatvány itt tölthető le.

Minden jelentkezést először nemzeti szinten bírálnak el egy háromoldalú hálózaton keresztül. A nemzeti szintű kiválasztás után a nyertesek részt vesznek a páneurópai versenyen. (EU-OSHA)