Több mint száz oktatási intézmény mutatja be kínálatát továbbtanulás témakörben Budapesten, az Educatio Kiállításon, ahová idén 40 000 főt várnak.

A bizonytalanoknak pályaorientációs tanácsadással, a pedagógusok számára szakmai újdonságokkal készülnek a szervezők. A hazai oktatási piac legnagyobb seregszemléje idén január 21-23. között lesz a Symában, szinte az összes felsőoktatási intézmény részvételével. A belépés ingyenes.

Az egyetemek, főiskolák standjainál mndenki megismerkedhet többek között a felvételi követelményekkel, a választható tárgyakkal, a kollégiumi lehetőségekkel, a juttatásokkal, ösztöndíjakkal, a hallgatói élettel vagy az elhelyezkedési esélyekkel. A pavilonoknál az intézmények jelenlegi hallgatóit is kérdezhetik az érdeklődők. A pedagógusok és intézményvezetők a szakma újdonságairól, taneszközök és módszerek korszerűsödéséről informálódhatnak.

„A rendezvény erőssége, hogy a továbbtanulást fontolgatók egy helyen, nagyon rövid idő alatt, mégis széles körűen informálódhatnak szinte valamennyi hazai felsőoktatási intézmény ajánlatáról. A palettát színesítik a külföldi egyetemek, szakképző intézmények, oktatással foglalkozó kutatóintézetek, nyelviskolák és tankönyvkiadók is, amelyek szintén bemutatkoznak. A program évek óta nagyon népszerű, idén is több tízezer embert várunk” – mondta Maszlavér Gábor, az Educatio Kiállítás főszervezője.

A több mint 120 standból 43-at felsőoktatási intézmények foglalnak el, így a legtöbb hazai intézmény képviseli magát; 16 országból érkezik még közel 40 kiállító.