A Magyar Idők keddi száma szerint újabb leépítés jöhet a Tescókban. A lap a brit anyavállalat belső köreiből szerzett információkból megtudta, hogy nem csupán a szigetországban vált kívánatossá a vállalat működésének racionalizálása, hanem már csoportszinten is.

Mint írják, a diszkontok növekvő túlsúlya miatt Magyarországon is akadnak veszteséges Tesco-áruházak, ezek további üzemeltetésére pedig több forgatókönyv is szóba jöhet. A vállalat döntése attól is függ majd, hogy milyen eredményt hoz a február 28-án záruló üzleti év, valamint, hogy csoportszinten és külön az anyavállalatnál ez miként befolyásolja a jövedelmezőséget.

A lap szerint a szóba jövő megoldások között az is szerepel, hogy ha az üzemeltetés nem válik nyereségesebbé, akkor a több mint kétszáz bolt egy részét bérbe vagy eladnák, illetve a nettó eladóteret szűkítenék tovább. A Magyar Idők azt is írja, hogy magas a vállalat bérköltsége, így a néhány éve még 20 ezer magyarországi munkavállalóból mára maradt 16 ezres dolgozói állományt még tovább csökkentené a cég.

A Tescónak a lap kérdésére adott válaszából nem derül ki egyértelműen, várhatók-e további átalakítások a lánc magyarországi működésében.

(NT)