A japán Bridgestone 2020-ra több mint duplájára növeli tatabányai üzeme gyártókapacitását. A gumiabroncsokat gyártó vállalat 71,5 milliárd forintot költ a bővítésre, amellyel 150 új munkahelyet teremt.

A 2013 nyarán kezdődött bővítés alapkőletételén Franco Annunziato, a Bridgestone európai részlegének elnök-vezérigazgatója elmondta: a beruházás révén 6,5 millió abroncs lesz a gyár éves termelési kapacitása, amely több mint 200 százalékkal nagyobb a jelenleginél. Az üzemben közel 700 ember dolgozik és a létszámot további 150 munkavállalóval szeretnék bővíteni. 

A társaság tájékoztatása szerint az üzemben készülő abroncsokat európai piacokra exportálják, elsősorban Spanyolországba, Olaszországba, Franciaországba, az Egyesült Királyságba és Németországba. A vállalat által közzétett pénzügyi beszámolók alapján 2014-ben az export értékesítés nettó árbevétele meghaladta a 24,5 milliárd forintot.

A Bridgestone itteni üzeme 2006-ban kezdte meg működését és mára Magyarország harmadik legnagyobb abroncsgyárává vált. Bridgestone összesen 10 gyártóüzemmel rendelkezik Európában, de a tatabányai gyár az egyetlen, ahol teljesen automatizált gyártási technológiát alkalmaznak. A társaság a jövőben a Magyarországon és a régióban működő prémium autógyártók gyári beszállítójává kíván válni.