Az eddigi 25 millióval szemben akár már 50 millió forint hitelhez is juthatnak a vállalkozások a Széchenyi Kártyával, miközben a forgóeszközhitel kamattámogatása az eddigi kettőről három százalékra emelkedett.

A Széchenyi Kártya Programban 50 millió forintra emelték a felvehető hitel összegét a korábbi 25 millió forintról – mondta el a programot működtető Kavosz Zrt. vezérigazgatója az M1 aktuális csatornán szerdán. A Széchenyi Forgóeszközhitel kamattámogatása két százalékról három százaléka nőtt, ami egyúttal a termék árának csökkenését is jelenti – idézte az MTI Krisán Lászlót.

Beszámolt arról is, hogy a Széchenyi Kártya Program egy új termékkel bővül, ugyanis a múlt évben jégkárt szenvedett gazdák számára létrehoztak egy alterméket, az Agrár Széchenyi Kártya jégkár terméket. Krisán László kifejtette: ha a gazda ezt a hitelkonstrukciót választja, semmilyen költséget nem kell viselnie, ugyanis az összes felmerülő költséget az állam átvállalta, vagyis a gazdának csupán azt az összeget kell majd visszafizetnie, amit igényelt.